Kuva: Severi Uusitalo

Viba

Laulaja-lauluntekijä Virva Immonen on tehnyt Viba-taiteilijanimellä musiikkia yhtyeensä kanssa vuodesta 2017. Vuonna 2019 julkaistu samanniminen esikoisalbumi sai kriitikoilta kiitosta muun muassa siitä, miten kappaleiden genrerajat hämärtyvät kiehtovasti ja lyriikat saavat poikkeuksellista painoarvoa (lue arvioita).

Viba palaa toukokuussa 2024 tauolta julkaisemalla tulevalta toiselta albumiltaan ensimmäisen singlen Ikuisia. Pohjoismainen melankolia, suomenkieliset sanoitukset, rouheat syntetisaattorit ja jazzista kumpuava ilmava yhteissoitto tekevät Vibasta yhden suomalaisen vaihtoehtopopin kiinnostavimmista esiintyjistä. 

Immosen kanssa yhtyeen muodostavat basisti-tuottaja Oskari Siirtola, kosketinsoittaja Toomas Keski-Säntti sekä rumpali Okko Saastamoinen.

Youtube | Instagram Facebook

 

 

Mikko Sarvanne Garden

Säveltäjä-multi-instrumentalisti Mikko Sarvanteen uusi yhtye Mikko Sarvanne Garden vie kuulijan rinnakkaiseen todellisuuteen, puutarhaan jossa kaikuvat etiäiset niin nykyvokaalimusiikista, pehmeästä jazzsoinnista kuin äänitaiteestakin. Kolmesta lauluäänestä, sellosta, bassosta, perkussioista ja elektroniikasta koostuva yhtye veistää aikaa luoden sekä yhteisiä terävän rytmisiä hetkiä että loputtomana valuvaa ja venyvää massaa, ikiaikaisten lauluäänten katedraaleja, sellon ja basson hehkua, kuin maankuoren hengitystä. Sarvanteen sävellyksissä tarkka visio ja kontrolli yhdistyy Garden-yhtyeen soitannan vapauteen ja rauhaan.

Vuonna 2020 perustetun yhtyeen ensimmäinen albumi ”Heräämisen valkea myrsky” julkaistiin syksyllä 2022, ja se perustuu runoilija Erkka Filanderin samannimiseen runoteokseen (Poesia, 2013). Elämäntahtoa pursuava runoteos on siivilöitynyt Mikko Sarvanne Garden -yhtyeen musiikkiin niin sävellysten niminä kulkevina säkeinä kuin pidempinä laulettuina lyriikoina. ”Heräämisen valkea myrsky” -albumi herättää todellisuuden runoteoksen tekstin rinnalla resonoimaan, tarjoaa tekstin rinnalle peilin, joka ei ole kuitenkaan aivan täsmällinen peilikuva todellisuudesta, vaan elää omaa elämäänsä, kuin maisema lammen pinnassa. Sarvanteen sävellykset albumilla palkittiin huhtikuussa 2023 Teosto-palkinnolla.

 

 

 

Norma

10 vuotta keikkaillut a cappella -yhtye Ensemble Norma muuntautui 2016 viiden laulaja-biisinkirjoittajan ja yhden äänisuunnittelijan elektro-indie-bändi Normaksi. Studioalbumi Se voisit olla sä (Eclipse Music) julkaistiin maaliskuussa 2018. Musiikkivideo ja single Ei-kenenkään-maa julkaistiin vuotta aiemmin. Norman suomenkieliset kappaleet ovat syntyneet pitkälti kollektiivisena prosessina Immosen ollessa yksi pääsovittajista- ja tuottajista. 

 

 

 

Studiolive

Kesäkuussa 2017 Immonen julkaisi musiikkivideon akustisesta sovituksestaan Eppu Normaalin klassikosta Joka päivä ja joka ikinen yö. Studiossa tehty livetaltiointi on maaliskuulta 2017 – yhtyeessä soittavat Reetta Hotti (piano), Elsa Sihvola (sello) sekä Aili Järvelä (viulu).

 

 

 

 

 Virva Quintet

Virva Quintet -yhtyeen kanssa Immonen julkaisi keväällä 2016 debyyttialbuminsa Fly (Eclipse Music), jonka englannin- ja suomenkielisissä kappaleissa hän yhdistelee jazziin rohkeasti sävyjä pop-, laulelma- ja funk-musiikista. Yhtye sai alkunsa Immosen vaihto-opintovuonna Tallinnassa 2014 yhdessä neljän virolaisen jazzmuusikon kanssa (Keio Vutt, saksofonit; Britta Virves, piano; Siim Usin, basso ja Karl-Juhan Laanesaar, rummut) ja keikkaili Suomessa ja Virossa 2016 asti.