Photo: Meri Björn

 

 

Viba

Viba on helsinkiläinen yhtye, jonka samanniminen esikoisalbumi julkaistiin helmikuussa 2019. Mediassa Viban musiikkia on kuvailtu raikkaaksi ja kiinnostavaksi avaukseksi, jota on haastavaa lokeroida mihinkään yhteen tyylilajiin. Laulaja-lauluntekijä Virva Immosen kappaleissa nuoruuden pop-luukutukset, opiskeluaikana löytynyt ja kaikkea ravisuttanut jazz sekä alitajunnasta puskevat progeriffit elävät luonnostaan samassa universumissa. Immonen leikkii puheen, jazzlaulun ja eteeristen pop-melodioiden välimaastoissa tutkien teksteissään ihmisen epätäydellisyyttä, elämän käsittämättömyyttä ja sitä, miten kauneutta voi löytyä yllättävistä paikoista.

Kosketinsoittaja Toomas Keski-Säntti, basisti Oskari Siirtola ja rumpali Okko Saastamoinen ovat nousseet tunnetuiksi Suomen jazzskenessä mm. OK:KO-yhtyeestä ja Sointi Jazz Orchestrasta. Heidän leikittelevä lähestymisensä Immosen kappaleisiin muodostaa Viballe tunnusomaisen saundin, jossa syntetisaattorit ja erilaiset efektit solahtavat osaksi yhtyeen modernia, minimalismista ja vahvoista kontrasteista nauttivaa ilmaisua. Varsinkin livenä yhtye ottaa tilaa myös improvisoinnille, joka täydentää valloittavasti Immosen tarinallisen mielenmaiseman.

Facebook | Instagram | Youtube

 

 

Garden

Kolme naisääntä kohtaavat hauraan kontrabasson, juurten lailla avautuvan sellon ja ihmistä vanhemmat perkussiot. Garden luo tilan, johon haluamme pysähtyä ja josta käsin haluamme hetken katsoa aikaa ympärillämme. Säveltäjä Mikko Sarvanteen perustama kollektiivi kantaesitti Garden-teoksen Sibafesteilla tammikuussa 2020. Teoksessa yhdistyvät nykyvokaalipolyfonia, jazzimprovisaatio ja äänitaide.

 

 

 

Norma

10 vuotta keikkaillut a cappella -yhtye Ensemble Norma muuntautui 2016 viiden laulaja-biisinkirjoittajan ja yhden äänisuunnittelijan elektro-indie-bändi Normaksi. Studioalbumi Se voisit olla sä (Eclipse Music) julkaistiin maaliskuussa 2018. Musiikkivideo ja single Ei-kenenkään-maa julkaistiin vuotta aiemmin. Norman suomenkieliset kappaleet ovat syntyneet pitkälti kollektiivisena prosessina Immosen ollessa yksi pääsovittajista- ja tuottajista. 

 

 

 

Studiolive

Kesäkuussa 2017 Immonen julkaisi musiikkivideon akustisesta sovituksestaan Eppu Normaalin klassikosta Joka päivä ja joka ikinen yö. Studiossa tehty livetaltiointi on maaliskuulta 2017 – yhtyeessä soittavat Reetta Hotti (piano), Elsa Sihvola (sello) sekä Aili Järvelä (viulu).

 

 

 

 

 Virva Quintet

Virva Quintet -yhtyeen kanssa Immonen julkaisi keväällä 2016 debyyttialbuminsa Fly (Eclipse Music), jonka englannin- ja suomenkielisissä kappaleissa hän yhdistelee jazziin rohkeasti sävyjä pop-, laulelma- ja funk-musiikista. Yhtye sai alkunsa Immosen vaihto-opintovuonna Tallinnassa 2014 yhdessä neljän virolaisen jazzmuusikon kanssa (Keio Vutt, saksofonit; Britta Virves, piano; Siim Usin, basso ja Karl-Juhan Laanesaar, rummut) ja keikkaili Suomessa ja Virossa 2016 asti.