Photo: Meri Björn

 

Virva Immonen (s. 1987) on helsinkiläinen laulaja, musiikintekijä ja musiikkipedagogi. Hän esiintyy ja säveltää useissa kokoonpanoissa suhtautuen suurella mielenkiinnolla musiikin eri tyylilajien rajapintoihin. Immosen muusikkouden ytimessä ovat tarinankerronta, jazzperinne sekä improvisoinnin eri muodot, joiden dialogisuutta ja hetkessä elävää luonnetta hän haluaa vaalia kaikissa projekteissaan.

Immonen valmistui kesäkuussa 2017 maisteriksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta. Hän antaa rytmimusiikin laulun, improvisoinnin ja laulunkirjoittamisen yksityisopetusta Helsingin Pohjois-Haagassa. Lisäksi hän tekee tilaussävellyksiä ja -sovituksia mm. kuoroille.

 

 

Viba

 

Virva Quintet

 

Soolo

 

Ensemble Norma

 

Kahden pennin orkesteri

 

 

 

 

 

 

 

Viba

Lokakuussa 2016 perustettu Viba esittää Immosen säveltämää ja sanoittamaa suomenkielistä jazzia. Kappaleissa on vaikutteita muun muassa 1950–60-luvun amerikkalaisesta jazzperinteestä, suomalaisesta nykyrunoudesta sekä tarkkanäköisistä elokuvista. Pianisti Toomas Keski-Säntin, kontrabasisti Heikko Remmelin ja rumpali Okko Saastamoisen taidokkaat ja persoonalliset improvisointityylit täydentävät yhtyeen saundin. Kuuntele ääninäytteet Musiikki -sivulta.

 

 

 

 

Virva Quintet

Virva Quintet -yhtyeen kanssa Immonen julkaisi helmikuussa 2016 debyyttialbuminsa Fly (Eclipse Music), jonka kappaleissa hän yhdistelee jazziin rohkeasti sävyjä pop-, laulelma- ja funk-musiikista. Yhtye sai alkunsa Immosen vaihto-opintovuonna Tallinnassa 2014 yhdessä neljän virolaisen jazzmuusikon kanssa (Keio Vutt, saksofonit; Britta Virves, piano; Siim Usin, basso ja Karl-Juhan Laanesaar, rummut).

 

 

 

 

 

Soolo

Kesäkuussa 2017 Immonen julkaisi sooloartistina musiikkivideon sovituksestaan Eppu Normaalin klassikosta Joka päivä ja joka ikinen yö. Studiossa tehty livetaltiointi on maaliskuulta 2017 – yhtyeessä soittavat Reetta Hotti (piano), Elsa Sihvola (sello) sekä Aili Järvelä (viulu).

 

 

 

 

 

Ensemble Norma

Virva Immonen on vuonna 2004 perustetun viiden naisen lauluyhtyeen Ensemble Norman perustajajäsen. Laajasti kotimaassa sekä ulkomailla konsertoinut yhtye työstää parhaillaan keväällä 2018 julkaistavaa studioalbumiaan. Yhtyeen uudet indie-poppia, lauluyhtye-traditiota ja elektroniikkaa yhdistelevät originaalikappaleet on luotu monilta osin jäsenten kollektiivisena prosessina, Immosen ollessa yksi pääsovittajista ja -tuottajista. Sinkku ja musiikkivideo Ei-kenenkään-maa julkaistiin tammikuussa 2017.

 

 

 

 

Kahden pennin orkesteri

Yritys- ja yksityistilaisuuksissa Immonen keikkailee Kahden pennin orkesterin kanssa, jonka jäseniä yhdistää viehätys suomalaisen rytmimusiikin historiaan. Yhtyeen musiikillisia esikuvia ovat viime vuosisadan puolivälin maineikkaat esiintyjät, kuten Laila Kinnunen, Olavi Virta ja Helena Siltala.